बच्चाको पास्नी( अन्न प्रशासन)
मच्चा जंक्व :-
१. सुकुन्दा
२. ज्यनालप्ते ३ वटा
३. थायभू सामाग्रअंहरु -
क- काँसको थाल
ख- तृखुट्टी सकहित थायभू एक
४. दुईमाना चामलको भात
५. दाल -
क. मास( माय्)
ख. मूगी ( मू).
ग. गहत( कोर)
घ. कालो भतमास ( हाकू मुस्य)
ङ. चना
च. केराउ
छ. बोडीे
६. विभिन्न हरियोपात
७. फर्सीको भू-चूपी ३ थरी
८. हाँसको अण्डा ३ गोटा
९. माछा ३ पटा
१०. भूटन
११. अदुवा
१२. लसुन
१३. मासको बारा( माय् व) ३ वटा
१४. पान मसला तीन तीन
१५. कालिीजको टाउको
१६. दही
१७. फलफूल( सिसाबुसा)
१८. मिठाई रोटि( चाकुमरि)
१९. गाईको दूध
२०. केराउक अचार
२१.भोजन भाग
क. थाय् भू - १
ख. सूर्य व१ - १
ग. कलाँ वो - १
खीर काँसको थालमा पस्केको , चाँदीको कचौरा र सुन जडेको चाँदीको चम्चा ।
ठाउँ र जातजातिको आ-आफ्नो चलन अनुसार केही केही फरक पनि हुन सक्छन्
ठाउँ र जातजातिको आ-आफ्नो चलन अनुसार केही केही फरक पनि हुन सक्छन्
=============================
टिप्पणियाँ
एक टिप्पणी भेजें